Skip to content

RIRAn kuolema

September 23, 2009
tags: ,

Viimeisen parin vuoden aikana virkamiesten ja paikallispoliitikkojen kulttuurinvastaisuus, sivistymätömyys, pikkusieluisuus ja ammattitaidon puute ovat iskeneet tajuntaani kuin pystyihmisen tylsä käsikirves. Hyvä viimeaikainen esimerkki tästä oli Salon päätös sulkea kivikausikeskus RIRA, joka ehti toimia Turun ja Helsingin välisen uuden moottoritien kupeessa vain muutaman kuukauden.

Aikoinaan RIRAn perustamispäätös tehtiin Suomusjärven kunnan miltei viimeisenä itsenäisenä toimena. Rohkea ja näkemystä osoittava paikallisylpeyteen sekä pidemmän aikavälin kulttuuriteollisuuden nosteeseen nojannut päätös ei ollut Salon mieleen, ja kun yhdentymisen jälkeinen ihanuuden aika koitti, iski kauna takaisin vastaanpanemattomalla typeryydellään. Erikoisen tilanteesta tekee vielä se, että sulkemispäätös tulee pitkän vuokrasopimuksen myötä Salolle kalliimmaksi kuin jos se olisi antanut RIRAlle mahdollisuuden elää, toimia ja kehittyä. Lisäksi tappoasiaa puitaneen joissain oikeusasteissa tai ainakin vaikeamman kaavan mukaan virkamiesportaissa, sillä Salo saattaa joutua maksamaan takaisin sekä EU-tuet että runsaat yksityiset lahjoitukset joita RIRA ennen avautumistaan sai. Näitä rahoja tuskin helposti löytyy.

Salo sai kymmenen kunnan liitoksessan Suomen suurimman kuntaliitosrahan 17,5 miljoonaa. Vajaat kaksi miljoonaa siitä oli määrää käyttää matkailun kehittämiseen alueella. Kas kummaa, kun sitäkään rahaa ei voitu käyttää“, kommentoi kivikausikeskuksen toiminnanjohtaja Leena Lehtinen lopetusasiaa. (Lähde: Wikipedia)

Ärtymys...

Advertisements
One Comment leave one →
  1. February 21, 2010 00:50

    Salon Sanomat muuten kertoi 15.4.2009, että “Salon kuntaliitosta valmistellut järjestelytoimikunta päätti viime kesäkuussa jakaa puolueille yhteensä 80 000 euroa 100 000 eurosta, joka oli kuntien yhdistymissopimuksessa luvattu puolue- ja kansalaisjärjestöjen käyttöön.” Vaikka asia todettiin laittomaksi Salo saa itse päättää periikö se rahoja puolueilta takaisin.

    Uskomaton esimerkki siitä miten samaan aikaan tapetaan kulttuuripalveluita tuottava paikallinen toimija ja niellään sen aiheuttamat tappiot, ja toisaalta jaetaan ilmaista rahaa laittomasti puolueille. Juttu aiheuttaa vieläkin minussa uskomatonta vitutusta.

    http://www.sss.fi/uutiset/44193.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: