Skip to content

Muinaistekniikan tulevaisuus edelleen auki

December 18, 2009

Päätös muinaistekniikan koulutuksen tulevaisuudesta Loimaalla on vielä auki. Viime tiistaina (15.12.) päätöksen piti olla Loimaan koulutuskuntayhtymän hallituksen kokouksen asialistalla, mutta toisin kuitenkin kävi. Syynä tilanteeseen on epävirallisten tietojen mukaan Loimaan ammatti- ja aikuisopiston johtoryhmän omassa kokouksessaan 14.12. kesken jäänyt köydenveto OPM:n myöntämien aloituspaikkojen käytöstä. Mahdollisesti aloitettava muinaistekniikan koulutuslinja kun ei ole ainoa paikkoja haluava taho.

Lopullinen päätös muinaistekniikan kohtalosta Loimaalla siirtyy seuraaviin johtoryhmän ja hallituksen kokouksiin eli ensi vuoden puolelle. Toivotaan parasta.

Advertisements
2 Comments leave one →
  1. December 29, 2009 20:29

    Kiitos kommentistasi! Olet oikeassa, kyllä tämä kummastusta herättää. Mutta ilmeisesti päättäjillä ei ole yksinkertaisesti ollut tietoa eikä näkemystä muinaistekniikasta. Väärin perustein lakkauttaminen mielestäni päätettiin, ja oli asialla varmaan myös ennakkoluulot.

  2. December 28, 2009 20:41

    On kyllä ihme ja kumma, että kukaan päättäjistä ei ole huomioinut sitä, että muinaistekniikat sopisi nyt varsin hyvin Mynämäen imagoon, sillä onhan tämä kunta mukana Suomen ympäristökeskuksen HINKU-hankkeessa ( Padasjoki, Kuhmoinen, Parikkala, Uusikaupunki, Mynämäki). Nämä kunnat ovat sitoutuneet vahvasti toimiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, pyrkimässä vähentämään kunnan alueen kasvihuonepäästöjä etuajassa.

    Muinaisteniikathan olisi ollut mainio keulakuva koko kunnan hankkeelle. Olisi ollut oikein todellista historiallista pohjaa ja esimerkkiä toiminnalle sopusoinnussa luonnon kanssa. Ainakin niin, että ei uhkanan ole niin ilman kuin vedeb sekä maan pilaantuminen.

    Kukaan ei ota nähtävästi täällä vastuuta mistään!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: