Skip to content

Eräs Amerikka

February 16, 2010

Yhdysvaltain liittovarantojärjestelmä tai eräänlainen keskuspankki eli Federal Reserve Bank aloitti toimintansa vuonna 1913. Idea yksityisessä omistuksessa olevasta pankista jolla olisi yksinoikeus Yhdysvaltain dollarin painamiseen ja seteleiden liikkeelle laskemiseen syntyi kuitenkin jo hieman aiemmin, vuonna 1910 eräiden upporikkaiden pankkiirien kuten J.P. Morganin ja John D. Rockerfellerin toimesta.

On erikoista, että Yhdysvaltain kongressi hyväksyi vuoden 1913 jouluaaton alla yksityisten pankkiiritahojen tukeman Federal Reserve Act -asetuksen, sillä se on Yhdysvaltain perustuslain vastainen. Näin kuitenkin tapahtui ja maan hallitus de facto luovutti taloudellisen itsenäisyytensä suunnattomia voittoja havittelevalle sijoittajaeliitille. Siitä lähtien – nyt siis jo 97 vuoden ajan – on Yhdysvaltain hallitus joutunut lainaamaan kaiken tarvitsemansa rahan ao. pankilta. Korkoa vastaan tietenkin.

Valitettavasti kukaan ei varmuudella tiedä ketkä kaikki ovat ´Amerikan keskuspankin´ omistajia. Tämä on omiaan herättämään epäilyjä Federal Reserve Bankin toimintaa ja tavoitteita kohtaan. Liittovaltion kannalta olisi joka tapauksessa edullisempaa jos se itse laskisi liikkeelle setelit ja hallitsisi rahapolitiikkaa. Nyt Yhdysvaltain liittovaltion velkaantuminen kasvattaa vain yksityisen keskuspankin voittoa ja luo tilanteen, jossa keskuspankin etu on vastakkainen liittovaltion edun kanssa.

Huonosti tunnettu tosiasia on, että Yhdysvaltain laki ei velvoita maansa kansalaisia maksamaan ns. income tax -veroa – siis tuloveroa yksityishenkilön suorittamasta palkkatyöstä. Yleinen luulo sen sijaan on, että palkkaan kohdistuva tuloveropakko mainitaan jossain kohtaa maan erinomaisen monimutkaisista verolaeista. Samalla uskotaan, että Internal Revenue Servicen (IRS) eli liittovaltion eräänlaisen verohallituksen keräämät income tax -tulot käytetään liittovaltion toimesta koulutukseen, julkiseen terveydenhuoltoon, teiden kunnossapitoon jne. Karmaiseva tosiasia kuitenkin on, että kyseiset verotulot menevät sataprosenttisesti korkoihin joita liittovaltion hallitus joutuu maksamaan yksityiselle Federal Reserve Bankille siltä ottamiensa lainojen myötä. Ja lainaahan hallituksen täytyy kaiken aikaa ottaa, sillä muuten maassa ei olisi lainkaan rahaa!

Mainittakoon vielä, että yksityishenkilön palkkatyötuloihin kohdistuva tulovero on Amerikan perustuslain vastainen. Tosiasian on myös Yhdysvaltain korkein oikeus vahvistanut kahdessa erillisessä oikeudenkäynnissä, useista osavaltiotason oikeusasteista puhumattakaan. Tästä huolimatta harva yksityishenkilö uskaltaa panna IRS:lle kampoihin – onhan kyseisellä organisaatiolla omat aseelliset joukkonsa ja joitain kymmeniä tuhansia lakimiehiä puhumassa sinut vankilaan. Niinpä esimerkiksi vuonna 2007 Yhdysvaltain kansalaiset maksoivat 1,366,241,000,000 dollaria yksityishenkilön palkkatuloveroa. Tämä kaikki raha – siis biljoona kolmesataakuusikymmentäkuusi miljardia kaksisataaneljäkymmentäyksi miljoonaa – meni suoraan yksityiselle Federal Reserve Bankille.

Kun asiaa ajattelee on ilmeistä, että Yhdysvalloissa suoritettiin 1900-luvun alussa maailmanhistorian suurimittaisin ja menestynein varkaus, jonka myötä käytännössä kokonaisen kansakunnan varallisuus siirrettiin yksityisten pankkisukujen ja sijoittajaeliitin haltuun tai ainakin ulottuville. Huijauksen sinetöivät hieman myöhemmin tapahtunut kultavarannon siirtäminen Federal Reserve Bankille, dollarin irrottaminen kultasidonnaisuudesta, sekä laittoman palkkatuloveron väittäminen todelliseksi.

Mitä väliä tällä kaikella sitten on?

Kun seuraavan kerran pohdit maailman vauraimman valtion eli Yhdysvaltain murhaavaa voimapolitiikkaa maailmalla, mietit kyseisen maan todellisia pyrkimyksiä kansainvälisillä kentillä, hämmästelet maan sisäistä sekasortoa ja huonoa koulutustasoa sekä mediatodellisuuden yksipuolisuutta, et voi olla häkeltymättä sen epädemokraattisesta kauppapolitiikasta ja pelonsekaisin tuntein seuraat sivusta yhä selvemmin maassa esille tulevia fasistisia piirteitä ja vahvaa poliisivaltion tuntua, muista että kyseessä ei ole itsenäinen demokraattinen valtio. Kyseessä ei ole we the people -ihannetta ylläpitävä perustuslaillista ja humaania asiaohjelmaa ajava kansanvalta. Kyseessä ei ole Amerikka. Kyseessä on sen sijaan globalisaatiota, yhteismarkkinoita, kulttuurista ja sosiaalista integraatiota sekä loppujen lopuksi hyvin fasistisia tavoitteita ajavalle yksityiselle eliitille valtansa luovuttanut ja komeaa julkisivua ylläpitävä valtionkuvatus, jonka ylin poliittinen eliitti presidenttiä myöten tekee kuten käsketään.

Mitä kiinteämmin olemme täällä Suomessa mukana talouden ja hallinnon kansainvälisessä integraatiossa, sitä suoremmin tuemme kasvottoman valtaeliitin pyrkimyksiä. Suomi tekee kuten EU käskee. EU tekee mitä Yhdysvallat vaatii. Amerikkaa taluttaa Federal Reserve Bankin omistajat. Kuka tai ketkä heidän toimiaan ohjaavat?

Advertisements
10 Comments leave one →
 1. February 18, 2010 20:40

  http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2010/02/18/fed-ryhtyy-miljardisiivoukseen/20102502/12?ref=sh_email

 2. Sepe permalink
  February 18, 2010 09:56

  Hirmu kivoja ideoita noilla amerikkalaisilla – myisivätköhän meillekin niitä.

  http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/02/hallitus_pestasi_amerikkalaiskonsultin_ideoimaan_seuraava_hallitusohjelmaa_1456302.html

  • February 18, 2010 19:13

   Oho… Ja sitten tarkemmin ajateltuani ei ihmetyttänyt lainkaan… Onhan hallitus todennäköisesti aivan yhtä pihalla kuin muukin kansa ja kaipaa neuvoja tässä uudessa uljaassa maailmassa. Hellyttävää, eikö vain? Mutta missä on kansan ääni? Missä edustuksellisuus? Missä itsenäisyys?

   Huolestuttavaa asiassa on se, että asiantuntemus Suomen asioiden hoitamisessa ylipäätään löytyy muualta. Tämä kertoo siitä, että järjestelmämme on jo sen kaltainen että suurin osa ongelmista johtuu yhteensopimattomuudesta Suomen ulkopuolella luodun järjestelmän suhteen. Järjestelmän, johon suurelta osin olemme jo liittyneet, mutta johon emme vielä täysin ole sulautuneet. Tai jotain.

   Vaikuttaa siltä, että henkinen ´natoyhteensopivuus´ on tärkeintä. Oleellista on pärjätä tietyillä muualla luoduilla mittareilla. Keskeistä on olla oivallinen osavaltio maailman uudessa yhtenäiskulttuurissa.

   Onko niin, että tässä uudessa ajassamme ainoa asia mistä Suomi voi enää olla ylpeä on siitä miten vähän me enää olemme ´Suomi´?

 3. February 17, 2010 18:13

  Sieltähän nämä meidänkin “talousnerot” ovat oppinsa ammentaneet. Ja Natoonkin ollaan menossa pää höyryssä.

 4. February 17, 2010 18:10

  “Kuka tai ketkä heidän toimiaan ohjaavat?”

  No me tietenkin! Blogisti vain kohteliaasti jätti sen samomatta.

  T. Juutalainen

  • February 17, 2010 20:01

   Kuvaamaani supereliittiä ei ymmärtääkseni luonnehdi uskonnollinen tai etninen ryhmäidentiteetti.

   Ja oikea vastaus retoriseen kysymykseeni on tietenkin “ei kukaan”.

 5. February 17, 2010 11:40

  Lähteitä?

  “Valitettavasti kukaan ei varmuudella tiedä ketkä kaikki ovat ´Amerikan keskuspankin´ omistajia.”
  vs.
  “The Federal Reserve System is not ‘owned’ by anyone and is not a private, profit-making institution. Instead, it is an independent entity within the government, having both public purposes and private aspects.”
  http://federalreserve.gov/generalinfo/faq/faqfrs.htm#5

  “Nyt Yhdysvaltain liittovaltion velkaantuminen kasvattaa vain yksityisen keskuspankin voittoa ja luo tilanteen, jossa keskuspankin etu on vastakkainen liittovaltion edun kanssa.”
  vs.
  “[…] After paying its expenses, the Federal Reserve turns the rest of its earnings over to the U.S. Treasury.”
  http://federalreserve.gov/generalinfo/faq/faqfrs.htm#6

  “Mainittakoon vielä, että yksityishenkilön palkkatyötuloihin kohdistuva tulovero on Amerikan perustuslain vastainen.”
  vs.
  “The Congress shall have power To lay and collect Taxes, […]”
  http://en.wikisource.org/wiki/Constitution_of_the_United_States_of_America

  “Amerikkaa taluttaa Federal Reserve Bankin omistajat. Kuka tai ketkä heidän toimiaan ohjaavat?”
  vs.
  “The Federal Reserve’s ultimate accountability is to Congress, which at any time can amend the Federal Reserve Act. Legislation requires that the Fed report annually on its activities to the Speaker of the House of Representatives, and twice annually on its plans for monetary policy to the banking committees of Congress. Fed officials also testify before Congress when requested.”
  http://www.federalreserve.gov/generalinfo/faq/faqfrs.htm#8

  Tuskin tuo systeemi täydellinen on, mutta ilman tarkempia lähteitä tuntuu Miikan kirjoitus aika ylitseampuvalta.

  • April 19, 2010 11:34

   Jostain kumman syystä tämä kommenttisi Jukka oli mennyt spämmin joukkoon automaattisesti! Kun kävin niitä läpi, huomasi että täällähän on kirjoituksesi. Pahoittelen itsestäni riippumatonta mokaa! 🙂

   Jonkinlaisia vastauksia:

   Itse pidän Fedin luonetta kirjoitukseni mukaisena, riippumatta siitä mitä Fedin tai liittovaltion omassa hallinnassa olevat viestimet kertovat, siis viestimet joiden sanomaan viittaat. Käsitykseni on syntynyt lähinnä TV-dokumenttien ja kirjojen välityksellä, eikä sen ´syvempää´ tietoa minulla ole. (Lähteistä, kts. mm. vastaukseni Jennin kommenttiin.)

   Samoin kysymyksiä tuosta verotuksesta herättää se seikka, että niistä jotka Amerikassa ovat tuloverosta ryhtyneet oikeudessa kamppailemaan, osa on juttunsa voittanut perustuslakiin viitaten. Myönnettäköön, Amerikan oikeusjärjestelmässä aika moni kumma juttu lienee mahdollista… Mutta että korkein oikeuskin on asian todennut?

   Lopuksi… Tällaisissa blogipakinoissa on tarkoituskin vetää mutkat suoriksi ja yksinkertaistaa asioita, jotta – kuten tässäkin tekstissä esitellyt – huolestuttavat ja kysymyksiä herättävät asiat ympäröivässä maailmassamme tulisivat selkeämmin esille. On vaan hyvä, että joku kommentoi epäilevästi. Siitä se keskustelu etenee. 🙂

 6. February 17, 2010 09:01

  Kirjoitus on tosi vaikuttava, joku lähde olisi kiva?

  • February 17, 2010 20:46

   Tietoa aiheista Federal Reserve Bank, IRS, Rockerfeller, J.P. Morgan, Rothchild-suku, Federal Reserve Act, USA:n perustuslaki, Patriot Act, Homeland Security jne. löytyy helposti vapaasti ja yleiseen käyttöön asetettujen teosten joukkosta (ns. public domainista). Eli nettiin vaan ja kirjoja lainaamaan tai ostamaan!

   Myös se että Federal Reserve Bank on yksityinen pankki, on yleistä tietoa. Laitoksen puolesta puhujat tosin muistavat korostaa että myös yksi liittovaltion hallituksen edustaja istuu aina pankin johtokunnassa. Mainittakoon, että Yhdysvaltain presidentti nimeää ao. pankin pääjohtajan, mutta hän on sitoutunut valitsemaan henkilön ´Fedin´ itsensä toimittamasta listasta.

   Aiheesta on lukuisia kirjoja. Katso mm. “Creature From Jekyll Island” ja “On the Horns of the Beast”. (http://www.amazon.com/Creature-Jekyll-Island-Federal-Reserve/dp/0912986328/ref=sr_11_1?ie=UTF8&qid=1202940987&sr=11-1) + (http://www.amazon.com/Horns-Beast-Federal-Reserve-World/dp/0964048531/ref=pd_bbs_1?ie=UTF8&s=books&qid=1202944853&sr=8-1).

   Elokuvista suosittelen jo edesmenneen Hollywood-tuottajan Aaron Russon dokumenttia “America – from Freedom to Fascism”, jossa lähteitä kaipaavan onneksi kaikki haastatellut lakimiehet ja kongressin edustajat yms. nimetään, samoin kuin kerrotaan mitkä ennakkotapausjutut ovat relevantteja missäkin tapauksessa. Toinen mielenkiintoinen dokumentti on “The Money Masters – How International Bankers Gained Control of America” (mm. osoitteessa http://video.google.com/videoplay?docid=-515319560256183936#).

   Toisenlaisiakin kuin kuvaamiani tulkintoja Fedin asemasta ja omistajista on. Katso mm. http://www.usagold.com/federalreserve.html.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: