Skip to content

Olemmeko kastemato?

February 18, 2010

Yhteiskunta ilman kulttuuria on kuin kastemato. Aivoton pötkö, joka ahmii epämääräistä mönjää yhdestä päästä sisään ja tunkee paskaa toisesta päästä ulos. Erona kastematoihin kulttuurittomalla maailmalla on vain se, että kastemadot ovat luonnon ja varsinkin maaperän kannalta ensiarvoisen tärkeitä. Kulttuuriton ihmismassa puolestaan kykenee vain tuhomaan itsensä ja ympäristönsä.

Nykyisessä tekno- ja kleptokratiassa ihmiset aivopestään tavoittelemaan ainoastaan kiitettävää kuluttajuutta (lue: kulttuurittomuutta), sillä vain siten tekno- ja kleptokraattinen eliitti kykenee säilyttämään asemansa. Tavoitteeseen päästään parhaiten mielipidemuokkausteollisuuden keinoin, erityisesti TV:n avulla. Oletko koskaan ajatellut, että suurin osa ns. uutisista ovat joko a) epäoleellisia, b) muokattuja, c) osatotuuksia tai d) suoranaisia valheita? Oletko koskaan ajatellut, että yksilön keinot yleisesti tunnustettuun menestyneeseen asemaan nyky-yhteiskunnassa vaativat vain ja ainoastaan orjuutta (laina, osallisuus, samanmielisyys, samankaltaisuus) tai kusetusta (varkaus, harhautus, manipulaatio, markkinointiviestintä)?

Vastalääke tälle maailmanhistorian suurimmalle sosiaalis-taloudelliselle huijaukselle on pysähtyminen, kuunteleminen, katsominen, ajattelu, jatkuvuus, pienuus, hitaus, epävirallisuus, luonnonmukaisuus, paikallisuus, rehellisyys, omavaraisuus ja itsepäisyys. Sanoisin, että nämä ominaisuudet ovat kohtuullinen ´kulttuurin´ määritelmä.

Mums-mums?

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: