Skip to content

“Collapse” ja Michael Ruppert

February 20, 2010

Michael Ruppert muistuttaa meitä Chris Smithin Collapse -dokumentissa (2009), että sähkö ei ole energianlähde. Tuottaaksemme sähköä me sen sijaan poikkeuksetta hyödynnämme jotain varsinaista energialähdettä, kuten fossiilisia polttoaineita, veden virtausta, aurinkoa tai tuulta. Valitettavasti myös uusiutuvat energianlähteet kuluttavat oljyä, sillä niiden laaja hyödyntäminen vaatii toimivan sähköverkon rakentamista ja ylläpitoa. Tämä ei onnistu ilman öljyyn pohjaavaa teollisuutta ja infrastruktuuria. Näin ollen ainoa todella kestävä ratkaisu on uusiutuvan energian paikallinen tuotanto mahdollisimman kevyellä tekniikalla.

Ruppert muistuttaa myös, että jokaisen teollisuusmaissa nautitun kalorin tekemiseen on käytetty 10 kaloria hiilivetyenergiaa öljyn tai maakaasun muodossa. Tilanne on tietysti naurettava, surullinen ja täydellisen kestämätön. Kyseessä on kuitenkin vaikutusvaltaisen agribisneksen ylläpitämä ympäristötuhon muoto, jonka myötä alunperin viljelykelpoinen maa on muutettu fossiilisten polttoaineiden avulla valmistettuja kemikaaleja tarvitsevaksi elottomaksi kamaraksi.

Collapse -dokumentin Michael Ruppert on älykäs, suorapuheinen ja analyyttinen – paikoin myös tunteille vallan antava tavallinen mies. Hän kertoo romahduksen olevan tulossa ja sen osin jo olevan monella tapaa keskuudessamme. Hän kertaa romahdukseen johtaneet syyt ja kuvailee sen tulevaa voimistuvaa etenemistä. Keskeisellä sijalla Ruppertin puheessa on talousjärjestelmämme täydellinen epäonnistuminen, sekä pohdinta miten selvitä romahduksen käynnistämästä muutosvaiheesta, joka saattaa kestää 20-100 vuotta.

Ruppertin mukaan meidän tulee tarkkailla seuraavia ilmiöitä romahduksen oireet huomataksesi:

– öljyn hinnan voimakas ja tiheä vaihtelu (ns. ´bumpy plateau´ -ilmiö)
– Yhdysvaltain keskuspankin eli ´Fedin´ vakavaraisuuden heikkeneminen
– öljyn hinnan kohoaminen niin korkealle, että siihen ei enää ole kaikilla varaa
– Fedin mahdollinen konkurssitila

Mainittakoon, että republikaani kongerssinedustaja Ron Paul on jo 30 vuotta yrittänyt saada Fedin tilintarkastukseen (kts. H.R. 1207 bill). Fedin nykyinen puheenjohtaja Ben Bernanke on asian vuoksi jopa uhkaillut kongressia. ´Bumpy plateau´ taasen on jo täällä.

Päästäksesi nykyisen talousjärjestelmän kanssa sinuiksi, Michael Ruppert kehoittaa meitä tutkimaan ja ymmärtämään seuraavia käsitteitä:

– fiat raha (fiat money)
– osittainen kassavarantovelvoite (fractional-reserve banking)
– korkoa korolle -periaate (compound interest)

Kun olet tehnyt kotiläksysi, alkaa karmaiseva totuus paljastua… Talousjärjestelmämme on Ruppertin mukaan globaali pyramidihuijaus ja tähän on kenen hyvänsä asioita tutkivan helppo yhtyä.

Itse romahduksesta Michael Ruppert toteaa, että “asiat romahtavat eri paikoissa eri tavoin ja hieman eri aikaan“. Todellinen käänne tulee kuitenkin vasta siinä vaiheessa kun kellään ei enää ole rahaa öljyyn. Tämä johtaa nopeaan muutokseen, jonka jäljiltä infrastruktuuri jää kyllä paikoilleen, mutta kukaan ei enää hoida ja huolla sitä. Palvelut kuten posti, poliisi ja terveydenhuolto halvautuvat. Ravinnon saatavuuden suhteen kehitys kulkee länsimaissa vähenemisen ja puutteen kautta vakavampaan nälänhätään.

Ainoa keino selviytymiseen on Ruppertin mukaan paikallinen ravinnontuotanto. Hän korostaa, että yksinäiset sudet ja liian pienet ryhmät eivät selviydy muutoksesta – jokaisen tulee toimia perheenä tai kuulua ´heimoon´. Kannustavistakin sanoistaan huolimatta Ruppert toteaa suurimman osan ihmisistä kuolevan romahduksen myötä.

Aiheesta lisää Ruppertin omilla sivuilla www.fromthewilderness.com.

Advertisements
4 Comments leave one →
 1. Matti permalink
  April 10, 2010 13:13

  Mistäköhän tän sais hommattua? Kannattaa katsoa Zeitgeist ja zeitgeist addendum google videosta samaa genreä ku tääkin. Sitä alkaa kummasti huomaa miten tää juna jyrää kohti tuhoaan ja ihmiset naureskelee että ootko joku salaliittoteoria fani. Ei tarvitse ku ajatella järjellään niin huomaa miten meitä kustaan linssiin jatkuvasti ja tällä menolla loppu tulee lähiaikoina. Ainakin mitä tulee tähän talous järjestelmään

  Jos löydätte jonku paikan mistä tän saa nii laittakaa s-postiin viestiä tulee
  Masa5001@hotmail.com

 2. Kalle Laihonen permalink
  February 20, 2010 13:25

  Juu, teretulemast vaan 🙂 Mielestäni Miika rahan puute ei estä varautumista ainakaan täysin. Tieto siitä mitä milloinkin pitää tehdä on arvokkaanpaa kuin itse fyysinen omaisuus, TIETO on kaiken selviytymisen avain. Hankkimalla vielä lisää tietoa, jota sinulla on paljon jo ennestään, olet selvästi edellä ns. tavallista tallaajaa, moni tulee yllätetyksi “housut kintuissa”. Vaikka kaikki merkit ovat luettavissa tulevasta romahduksesta niin valtaosa ihmisistä eivät joko huomaa sitä tai mikä vielä pahempaa eivät välitä. Uskon vakaasti, että sinä jos joku tulet menestymään uudessa tilanteessa! Tämä on oikeasti hyväksi ihmiskunnalle, ainoastaan siirtymästä tulee tuskallinen.

  Olen valmistautunut tulevaan oikeastaan siitä lähtien kun lähdin opiskelemaan muinaistekniikkaa -03, joten puitteet selviytymiseen alkavat olla pikkuhiljaa kunnossa.

 3. Kalle Laihonen permalink
  February 20, 2010 10:52

  Tuskinpa romahdukselta voidaan välttyä, aikansa kutakin, niin se on ollut kautta historian. Täältä luodosta käsin ei nuo kuvaillut mullistukset kauheasti pelota. Ryytimaa on kunnossa,metsässä kauriita ja peuroja talviruokinnassa, puuvaja täynnä ja uudet puut kaadettuna, vielä kun näytön yli vilkaisee niin näkyy kalaisa merenlahti missä hylkeetkin vierailevat. Kaupungeissa asiat onkin sitten jo toisin, sähköt kun viedään niin homma kaatuu siihen, eikä tarvita tällaisia kelejä. Sitten kun homma luhistuu niin tervetuloa tänne, työtä vastaan irtoaa ruokaa ja lämmin asumus, palataan asiaan!

  • February 20, 2010 11:31

   Kiitoksia Kalle kutsusta, näin se heimoontuminen alkaa! Todellinen selviytyminen alkaa toimenpiteillä vuosia ennen romahduksen dramaattisimpia vaikutuksia. Ruppert itse oli dokumentissa hieman skeptinen sen suhteen ehtiikö vasta nyt syrjään vetäytyvä omavaraisuushenkilö hanskaamaan kaiken ajoissa.

   Tavoite ainakin minulla ei ole selviytyä vaan suorastaan menestyä uudessa tilanteessa. Valmistautumisen pahin hidaste on tällä hetkellä vaihtovälineen eli rahan puute.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: