Skip to content

Malli tuenilmaisukirjeestä: “Kyllä muinaistekniikalle Loimaalla!”

March 22, 2010

Alla olevaa mallia tuenilmaisukirjeestä saa vapaasti muuttaa tai käyttää sellaisenaan Loimaan päättäjiä lähestyttäessä. Tekstiä saa vapaasti jakaa eteenpäin.

KYLLÄ MUINAISTEKNIIKALLE LOIMAALLA!

Muinaistekniikan koulutus on eurooppalaisittain ainutlaatuista kulttuurialan koulutusta, joka ottaa huomioon vanhat käsityöperinteet ja arkeologisen tutkimuksen esille tuoman tiedon menneiden aikojen elämästä. Muinaistekniikka yhdistää tämän tiedollisen ja taidollisen pääoman nykyaikaiseen käsityöläisyyteen ja laajemmin kulttuurialan ammattiosaamiseen. Se tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja näkökulmia niin käsityöläisille, muinaistutkijoille, taiteilijoille, erilaisten tapahtumien sekä näyttelyiden sisällöntuottajille kuin vaikkapa paikallisuuteen ja luontoon panostaville matkailuyrittäjille.

Muinaistekniikka on monipuolisuutensa sekä suhdanneriippumattomuutensa ansiosta todellinen nykyaikainen menestystekijä. Sen koulutus on ollut Suomessa tuloksellista ja työllistävää, suurta yleisöä ja varsinkin nuoria kiinnostavaa, sekä kaiken aikaa uutta luovaa. Näistä tosiasioista huolimatta muinaistekniikan koulutus lakkaa nykyisessä opinoahjossaan Mynämäellä toukokuussa 2011, Raision seudun koulutuskuntayhtymän tekemän päätöksen myötä. Tilanteesta johtuen neuvotteluita muinaistekniikan koulutuksen aloittamisesta Loimaan aikuis- ja ammattiopistossa on käyty viime kuukausina tiiviisti. Asiasta päätettäneen Loimaan seudun koulutuskuntayhtymässä tiistaina 23.3.

Mielestämme arvokas muinaistekniikan koulutus ei saa maassamme loppua! Loimaan seudun koulutuskuntayhtymällä onkin nyt mahdollisuus tehdä näkyvä kulttuuriteko ja päätöksellään varmistaa muinaistekniikan koulutuksen tulevaisuus. Tämä tapahtuu päättämällä koulutuksen aloittamisesta Loimaan aikuis- ja ammattiopistossa mahdollisimman pikaisesti.

Muinaistekniikka on ihmisen ja ympäristön huomioon ottava taitajuuden tie, jota ei saa kadottaa.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: