Skip to content

Kuppikivet ja kaupallisuus

June 25, 2010

Hämeenlinnalaiseen uhrikivikiistaan liittyen ehdotan seuraavaa vaihtoehtoa:

Viereinen Aro-yhtymälle kuuluva autokaupan keskus rakentakoon laajennuksensa, mutta uhrikivi huomioon ottaen. Tämä voisi tarkoittaa uhrikiven ja sen välittömän ympäristön paikalleen jättämistä osaksi uutta rakennuskompleksia, siten että uusiin autoihin tutustuvat asiakkaat voisivat halutessaan ihailla myös ulkona sijaitsevaa muinaisjäännöstä.

Olisi itse asiassa hienoa ja kulttuuriperintöämme kunnioittavaa jos teräksestä ja lasista rakennettuun moderniin autokauppaan tullessaan kävijä voisi saada myös tuulahduksen ajatonta suomalaista sielunmaisemaa uusia autokauppoja harkitessaan. Samalla autokauppias voisi tarjota kävijöille kahvit pienistä hauskoista ´kuppikivistä´, jutella aiheesta niitä näitä ja muutenkin viihdyttää kävijää jutuillaan kovan bisneksen lomassa. Lähtiessään liikkeestä asiakkaat voisivat myös käydä uhraamassa kivellä liikenneturvallisuuden puolesta esimerkiksi kourallisen viljaa, jonka autokauppias tietenkin ystävällisesti tarjoasi. Ja lapsille tietenkin tarjottaisiin ´CupStone´ -jätskit.

Yllä oleva on tietenkin vain yksi vaihtoehto tavasta jolla moderni ja muinainen, kaupallinen ja aineeton voisivat lyödä keskenään kättä. Kyseessä olisi esimerkki tavasta, jolla integroidaan arkinen kauppa ja kulttuuriperintö keskenään. Myös suomenuskoisten tarpeet otettaisiin tällä tapaa huomioon, samalla kun nykyaika kohteliaasti väistäisi mennyttä ja antaisi sille hieman tilaa. Tällä tapaa myös laajempi yleisö saattaisi kohdata kuppikivien edustaman muinaisjäännös-tyypin ensimmäistä kertaa elämässään – ja kuinka mielenkiintoisella, ehkä jopa ajatuksia herättävällä tavalla.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: