Skip to content

Food Matters – olet mitä syöt

August 16, 2010

James Colquhounin ja Laurentine ten Boschin dokumenttielokuva Food Matters (Permacology Productions, 2008) eli suomalaisittain ´ruoka ratkaisee´ tai ´ruoalla on väliä´ esittelee ansiokkaasti ja lukuisten asiantuntijahaastatteluiden kera erityisesti länsimaisten ihmisten terveyteen vaikuttavia ravintokysymyksiä.

Elokuva suhtautuu erittäin kriittisesti nykyaikaisen lääketeollisuuden piirissä toimivien suuryritysten toimintaan ja siihen miten ne pyrkivät tavoittelemaan kaupallista voittoa, ei niinkään ihmisten terveyttä hoitaen vaan ihmisten terveyden kustannuksella. Samaan aikaan merkittävä osa ihmisten terveysongelmista voitaisiin ratkaista ilman lääkkeitä, yksinkertaisesti syömällä oikeantyyppistä ravintoa ja välttämällä ihmisen terveyttä uhkaavat pahimmat elämäntapoihin liittyvät sudenkuopat. Kyse on ennenkaikkea ihmisen immuunijärjestelmän toiminnasta, joka hyväkuntoisena ennaltaehkäisee terveysongelmiamme dramaattisen tehokkaasti – kaiken aikaa… aivan itsestään.

Hippokrateen (460 – 370 eKr.) sanoin ´olkoon ruokasi lääkettäsi ja lääkkeesi ruokaasi´. Tämä yksinkertainen totuus on pitkälti unohdettu, samalla kun nykyiset toimintamallimme hakevat terveyteen ja ravintoon liittyviin ongelmiin ratkaisua lähinnä oireita lievittävistä ja samalla usein hyvin vaarallisista ja kalliista nykylääkkeistä. Elokuva peräänkuuluttaakin muutosta ajattelutavoissamme ja tähän johtavassa prosessissa tärkeän tieteellisen tiedon esilletuomista. Lääketeollisuus on dokumentin mukaan kuitenkin vaiennut kuoliaaksi lukemattomia tutkimuksia, jotka olisivat oleellisia terveyteen ja ravintoon liittyvien asenteidemme muuttamiseksi.

Ihmeellistä kyllä, lääkärit eivät nykyään saa juurikaan ravitsemuskoulutusta. Sen sijaan lääketiede ja tavanomainen terveudenhuolto toimii ´pilleri joka vaivaan´ -periaatteen mukaan, mikä ymmärrettävästi on lääketeollisuuden etujen mukaista. Onhan niin, että hyvä terveys ei tuota taloudellista voittoa ao. intressiryhmille.

Joitain lukuja Amerikasta… Joka vuosi:

 • 39.000 ihmistä kuolee tarpeettomien leikkausoperaatioiden ja muiden hoitovirheiden seurauksena sairaaloissa
 • 80.000 ihmistä kuolee sairaaloissa saamiinsa infektioihin
 • 106.000 ihmistä kuolee ohjeiden mukaisesti käytettyjen lääkkeiden aiheuttamiin oireisiin
 • sydän- ja verisuonitaudit vastaavat 652.486 kuolemasta
 • syöpä vastaa 553.888 kuolemasta

Kun yllä olevan listan esittää hieman toisin, saamme aikaiseksi seuraavan hätkähdyttävän listan:

 • 652.486 sydän- ja verisuonitaudit
 • 553.888 syöpä
 • 225.000 nykyaikainen lääketiede

Hippokrates uskoi ihmisen kehon kykenevän tavattoman tehokkaaseen itseparantamiseen. On luonnollista, että tämä kuitenkin edellyttää hyvää ravitsemustilaa – seikka mikä on kyetty myös nykyaikaisen tieteen keinoin osoittamaan. Myös jokainen maalaisjärjellä ajatteleva ihminen ymmärtää tämän! Siitä huolimatta tarvitaan kahdesti Nobelilla palkittu tiedemies Linus Pauling toteamaan, että “Ihanteellinen ravitsemus on tulevaisuuden terveydenhuoltoa”. Valitettavasti olemassa olevat, lähinnä kaupalliset rakenteet eivät millään tavoin tue tätä toistaiseksi melko kaukaista tavoitetta.

Miten on mahdollista, että tilanne on niinkin huono kuin se on? Miten on mahdollista, että jokaisen aikakauden ja jokaisen kulttuurin, jokaisen ihmisen tietämä totuus ´olet mitä syöt´ ei millään tavoin vaikuta terveydenhuoltoon silloin kun sitä kaikkein kipeimmin kaivattaisiin? Katso Food Matters ja ota selvää. Jos elokuva ei vaikuta sinuun millään tavoin, olet jo kuollut ravinteettoman ruoan ja huonojen elämäntapojen aiheuttamaan sydänkohtaukseen tai syöpään. Olet ehkä jopa nykyaikaisen lääketieteen uhri… yksi lukemattomista.

Lisätietoja Food Matters -elokuvan verkkosivuilta.

Enghlish synopsis

Food Matters is a hard hitting, fast paced look at our current state of health. Despite the billions of dollars of funding and research into new so-called cures we continue to suffer from a raft of chronic ills and every day maladies. Patching up an over-toxic and overindulgent population with a host of toxic therapies and nutrient sparse foods is definitely not helping the situation.

Add on the high demands made upon our already over-burdened health care system and it’s little wonder that doctors and health care practitioners have less and less time to teach people about how to eat and live well, precisely the information that could prevent people from being there in the first place.

Food Matters hosts several world leaders in nutrition and natural healing who claim that not only are we harming our bodies with improper nutrition, but that the right kind of foods, supplements and detoxification can be used to treat chronic illnesses as fatal as terminally diagnosed cancer.

The film sets about uncovering the trillion dollar worldwide ‘sickness industry’ and points out that not every problem requires costly, major medical attention and reveals many alternative therapies that can be more effective, more economical and less harmful than conventional medical treatments.

Find out what works, what doesn’t and what’s killing you. Becoming informed about the choices you have for you and your family’s health could save your life.

FEATURING: Andrew Saul, Charlo!e Gerson, Dr Dan Rogers, David Wolfe, Prof. Ian Brighthope, Jerome Burne, Phillip Day, Victor Zeines.

LEARN MORE: www.FOODMATTERS.tv

Tekijät James Colquhoun ja Laurentine ten Bosch

Advertisements
3 Comments leave one →
 1. September 24, 2011 14:28

  Moi!

  Mielenkiintoinen blogi!

  Tässä hieman kolikon toista puolta raakaruokailusta, lähinnä tuosta kuumentamisesta.

  http://www.jussiriekki.fi/ruoansulatusleukosytoosi/

 2. November 22, 2010 01:59

  Totta! hyvä artikkeli

 3. August 17, 2010 10:49

  Raakaravinnon ja raakapaleon puolestapuhujia kiinnostanee dokumentissa esitetty sveitsiläisen tohtori Paul Kouchakoffin tutkimus (“The Influence of Food Cooking on the Blood Formula of Man”) vuodelta 1930, jonka mukaan ihmisen ravinnosta tulee olla 51 % ns. raakaravintoa. Tämä riittää ylläpitämään ihmisen ravitsemustilaa säällisellä tasolla, samalla kun immuunijärjestelmä ei turhaan aktivoidu.

  Jos raakaravinnon osuus taas putoaa alle 51 prosentin, on seurauksena havaittava aliravitsemustila monien tärkeiden suoja-aineiden, antioksidanttien ja entsyymien osalta, samalla kun immuunijärjestelmä reagoi (liian suurelta osaltaan) kypsennettyyn ruokaan ikään kuin se olisi myrkkyä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: